Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup rs

U toku velika policijska akcija, do sada uhapšeno više dilera i trgovaca oružjem

Banja Luka: Pokaznom vježbom obilježena 30. godišnjica od osnivanja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske
04.04.2022., Banja Luka, Bosna i Hercegovina – Pokaznom vjezbom u Centru za obuku MUP RS u Zaluzanima kod Banja Luke je obiljezena 30. godisnjica od osnivanja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. Pucnji, detonacije, te nadlijetanje helikoptera, scene su koje su danas zabiljezene u Centru za obuku na pokaznom poligonu, gdje su pripadnici MUP-a Srpske pokazali svoje vjestine. U jednom momentu u Centar za obuku, u sklopu vjezbe, stigao je i stari autobus, kojeg su zaustavili bojna vozila Despoti, a zatim ga pripadnici MUP-a opkolili i neutralizirali.

Akcija se sprovodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a realizuju aktivnosti na području Sokoca, gdje je uhapšeno više osoba, a u toku su i pretresi, zbog nekoliko krivičnih djela, koja se, između ostalog, odnose i na drogu i oružje.

Pretresi se vrše na nekoliko lokacija, a osumnjičeno je više osoba, među kojima su i oni od ranije poznati policiji po činjenju teških krivičnih djela.

Akcija se sprovodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

– Aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koje su predmet istrage počinile krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi “Neovlašteni promet opojnim drogama“, „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene“, „Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela“ i “Pranje novca“ – pojasnila je portparol MUP RS-a Mirna Miljanović.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa pripadnicina Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave Istočno Sarajevo.