Po nalogu Tužilaštva KS

U toku velika policijska akcija, vrše se hapšenja i pretresi na 20 lokacija

Sarajevo: Zatvorene sve ulice koje vode do katedrale u kojoj će se održati misa za Bleiburg
16.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veliki broj policije postavljen je na ulazima i ulicama u blizini katedrale Srca Isusova. U krugu od 1km nije moguce prici katedrali niti proci ulicama u njenoj blizini. U katedrali Srca Isusova odrzat ce se misa za ubijene na Bleiburgu na kraju Drugog svjetskog rata. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U toku su i pretresi na više od 20 lokacija na području KS i RS, potvrđeno je iz Tužilaštva KS

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS u saradnji s MUP-om Republike Srpske, provode akcije kodnog naziva “Kontakt”.

U toku je hapšenje više osoba zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i to zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprave, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi i dr.

U toku su i pretresi na više od 20 lokacija na području KS i RS, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Osobe koje su pod istragom Tužilaštva KS, sumnjiče se da su se udružile u grupu koja je u proteklom periodu fingirala saobraćajne nezgode kako bi naplatili štetu od osiguravajućih društava, pri čemu su imali i pomoć od nekoliko pripadnika MUP-a KS.

Neki od policijskih službenika se sumnjiče i da su za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji uzimali mito za saobraćajne prekršaje na području KS, saopćeno je iz Tužilaštva KS.