Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kobno

U trenutku tragedije s Gazićem su bili Amela Ivković-O'Reilly i Edin Vreto

gazic (1)

Nakon jučerašnjeg uviđaja utvrđeno je da je uzrok smrti nesretnog mladića bilo utapanje

Dirljivim statusima na društvenim mrežama od mladog Armina Gazića, jednog od naših najboljih alpinista, koji je jučer tragično stradao u rijeci Neretvi, oproštaju se brojni njegovi prijatelji, poznanici, rodbina…

Uz njegove najbliže, ova nesreća je posebno teška za Amelu Ivković-O'Reilly i Edina Vretu, koji su s nesretnim Gazićem bili zajedno u kajaku u trenutku nesreće.

Posljednja fotografija prije tragedije

Nažalost, vožnja kajakom niz lijepu, ali hirovitu Neretvu, čiji su virovi i brzaci u blizini Bunskih kanala kumovali prevrtanju, pretvorila se u tragediju, kakvu nisu mogli ni sanjati.

>>>> Kombi obložio drvetom i unutra sakrio 55 kilograma droge (FOTO)

Ribari koji su se nalazili u blizini alarmirali su Hitnu pomoć, nakon što su uočili da se kajak prevrnuo i da se dvije osobe, posebno muškarac, kojeg su brzaci odnijeli tristotinjak metara dalje, grčevito bore doplivati do obale. Bili su to Vreto i Ivković-O'Reilly.

Nažalost, Gazića su, nakon prevrtanja kajaka, dočekale dvije smrtnosne prepreke. Njegovo tijelo je ostalo zarobljeno u sifonu s cjedilom ispod mjesta prevrtanja čamca. Te dvije prepreke, kako su kazali iz Gorske službe spašavanja u Bosni i Hercegovini, čiji su pripadnici angažirani u akciji potrage, nemoguće je izbjeći. S jedne strane to je rupa u stijeni, a s druge mjesto s naplavinama drveća i to su mjesta kroz koje ljudsko tijelo ne može proći.

Nakon jučerašnjeg uviđaja utvrđeno je da je uzrok smrti nesretnog mladića bilo utapanje.

Gazić i Ivković-O'Reilly bili su dio ekipe koja je u februaru ove godine osvojila najviši vrh Afrike, Kilimandžaro, visok 5.895 metara.

>>>>> Bježao od policije, pa Fordom razbio tri izloga u centru grada (FOTO)