Crna hronika

Kod hotela "Sedra"

U Uni se utopio 29-godišnjak: Ušao u rijeku i od tada mu se gubi svaki trag

12/06/2019

Migrant iz Afganistana, rođen 1990. godine, jučer je u neposrednoj blizini hotela „Sedra“ ušao u rijeku Unu i otad mu se gubi svaki trag

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) potvrdilo je da se dvadesetdevetogodišnji državljanin Afganistana najvjerovatnije utopio u rijeci Uni.

Migrant, rođen 1990. godine, jučer je u neposrednoj blizini hotela „Sedra“ ušao u rijeku Unu i otad mu se gubi svaki trag.

-Zaposlenici u ovom prihvatnom centru, jučer su oko 15 sati Policijskoj stanici u Cazinu dojavili da se jedna osoba utopila u rijeci Uni. Dežurni timovi i Specijalistička jedinica su odmah upućeni na teren, međutim tijelo još uvijek nije pronađeno. Konstatovano je da se radi o dvadesetdevetogodišnjem muškarcu iz Afganistana, koji je boravio u privremenom migrantskom centru – rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova USK Ale Šiljdedić.

Dodao je kako pripadnici Specijalističke jedinice nastavljaju potragu za tijelom, odnosno s pretraživanjem vodotoka i okolnog terena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.