Crna hronika

živinice

U velikoj akciji uhapšeno 11 osoba, od toga dva policajca

12/02/2020

Nezvanično sesaznaje da je uhapšeno ukupno 11 osoba, od kojih je devet članova ove kriminalne gripe i dva policajca iz Živinica

U velikoj akciji koju su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona proveli od jutarnjih sati na više lokacija na području Živinica s ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe, uhapšeno je nekoliko osoba.

Uhapšen je i vođa grupe osumnjičen da je organizovao grupu ljudi u kojoj su svi imali različite uloge vezano za počinjenje krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, zatim lihvarstvo, odnosno kamatarenje većeg broja osoba i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem.

– Pretresi se obavljaju na Sedmičnoj pijaci na Ciljugama, JP “Horizontala” u Živinicama, stambenim ili poslovnim prostorima koji koriste osumnjičene osobe i na drugim lokacijama na području Živinica – kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Dodao je da je više osoba osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u udruživanju radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ovlaštenja, lihvarstva/kamatarenje, te neovlašteno bavljenje određenog zanimanja.

– Sam organizator osumnjičen je za krivično djelo ‘pranje novca’, davanje dara ili drugog oblika koristi, te za neovlašteno držanje oružja – istakao je Arnautović.

Nezvanično sesaznaje da je uhapšeno ukupno 11 osoba, od kojih je devet članova ove kriminalne gripe i dva policajca iz Živinica. Svim osumnjičenima i uhapšenima nakon tužilačke obarde bit će određene mjere pritvora.

Akcija je provedena po nalogu Općinskog suda u Živinicama i Tužilaštva TK.

Nakon tužilaške obrade, osumnjičenima će biti određene mjere pritvora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.