Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPRS

U velikoj akciji uhapšeno 19 osoba, zaplijenjene stotine kilograma droge

policija rs (1)

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH

U sklopu operativne akcije kodnog naziva “Staza”, koju na području Trebinja, Foče i drugih opština provode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUPRS), dosada je slobode lišeno 19 osoba, osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima – neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Do sada je tokom istrage oduzeto više od 400 kilograma opojne droge marihuana, za koju se sumnja da su pripadnci ove grupe prokrijumčarili iz Crne Gore na područje Bosne i Hercegovie, potvrđeno je Feni u MUP-u RS.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

U akciji “Staza“ učestvuju i pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banja Luka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva BiH, osumnjičene osobe koje su pod istragom povezane su sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.

– Meta akcije je veći broj osumnjičenih osoba, koje su pod istragom i sumnjiče se da su imale podijeljene uloge u počinjenju teških krivičnih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi…Među osumnjičenim osobama ima i ovlaštenih službenih lica koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa – navode, između ostalog, iz Tužilaštva BiH.