U Velikoj Kladuši uhapšena jedna osoba osumnjičena za pedofiliju

fup akcija

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su izvršili pretres na jednoj lokaciji na području općine Velika Kladuša dok je u toku drugi pretres na istom području. Uhapšena je osoba incijala A.K., koja se sumnjiči za krivično djelo “spolni odnošaj s djetetom”, a u sticaju sa krivičnim djelom “iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije”.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta kompjuterska oprema, mobiteli, SIM kartice, optički mediji, dva bajoneta i drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelima.

Uhapšena osoba će tokom dana biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije u Bihaću radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počinitelju biti predan Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na daljnje postupanje.

Služba za socijalni rad iz Velike Kladuše je preuzela dvoje maloljetne djece koja će biti pod njihovim nadzorom i starateljstvom do daljnjeg.

Pretresi su izvršeni po Naredbi Općinskog suda u Velikoj Kladuši, a pod nadzorom kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz FUP-a.