Crna hronika

U velikoj policijskoj akciji u Tuzlanskom kantonu uhapšeno 27 osoba

12/06/2015

U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u toku je kriminalistička obrada 27 osumnjičenih za činjenje teških krivičnih djela. Oni su uhapšeni rano jutros u opsežnoj policijskoj akciji u kojoj je učestvovalo 200 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prema naredbi Općinskog suda Živinice, pretresi i hapšenja izvršeni su u Tuzli, Živinicama i Kalesiji, javlja Anadolu Agency.

˝Pretresi su izvršeni na 28 lokacija, a kod uhapšenih lica pronašli smo veću količinu naoružanja i municije, novca, mobitela i SIM kartica, kao i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela. Nakon kriminalističke obrade navedena lica ćemo uz izvještaje o krivičnim djelima predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje˝, rekao je u izjavi za AA Izudin Šarić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Uhapšeni se sumnjiče za zloupotrebu položaja i ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi, protuzakonito posredovanje, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.