Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Vitezu uhapšen muškarac zbog pucnjave i posjedovanja droge

policija

Djelatnici Policijske postaje Vitez uhapsili su B.N., rođenog 1984. godine iz Viteza, zbog sumnje da je u utorak navečer u mjestu Nadioci, općina Vitez upotrijebio vatreno oružje nakon fizičkog obračuna više osoba.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona nije priopćeno je li bilo povrijeđenih u ovom incidentu već samo kako je B.N. uhapšen ubrzo nakon tog događaja.

puska(2)

Pretresom njegovog stana i drugih prostorija koje koristi, pronađena su 3 veća pakovanja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana količine oko 0,5 kilograma, te 19 paketića materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

U nastavku obrade osumnjičeni je službenicima policije pokazao mjesto gdje je sakrio oružje iz kojeg je pucao.

Osumnjičenom se tereti za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, izazivanja opće opasnosti te kazneno djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

vitez

Inače, osumnjičeni je prošle godine lišen slobode u sklopu operativne akcije pod nazivom “Sigurnost”, koja je bila organizirana u svrhu sprječavanja i otkrivanja kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Tom prilikom kod njega je pronađeno oko 2 kilograma marihuane, a osuđivan je i za druga kaznena djela vezana za nedozvoljeno držanje oružja i izazivanja opće opasnosti, stoji u saopćenju.