U Zemunu teško ranjena bivša Miss Španije

PcUTeL1B_misica

U eksploziji automobila koja se jutros dogodila u zemunskom naselju Galenika u Srbiji, povrijeđena je Španjolka Olatz Bilbao Gonzales (20), inače miss Marbelle za 2014. godinu. Ona je najvjerovatnije usputna žrtva u ratu kriminalnih klanova povezenih sa Lukom Bojovićem, čiji je advokat Dragoslav Miša Ognjanović nedavno ubijen.

U trenutku eksplozije, Olatz Bilbao Gonzales bila je u društvu Strahinje Stojanovića (28) koji ima dugačku kriminalnu prošlost. Smatra se da je bomba u skupocjenom Audiju bila namijenjena njemu, ali je tek pukom srećom izbjegao smrt.

Naime, Stojanović je zaboravio mobitel u stanu i vratio se po njega, kada je Audi odletio u zrak. Olat je preživjela napad, no teško je povrijeđena. Sam Strahinja već je nekoliko puta uhapšen zbog teških kaznenih djela, a pojavio se i kao svjedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.

I Strahinjin otac Pajo bio je u sukobu sa zakonom te je odslužio kaznu zbog silovanja, pokušaja ubojstva i razbojništva, a likvidiran je 2015. godine također u naselju Galenika u Zemunu. To ubistvo još uvijek nije rasvijetljeno, a vjeruje se da je ubijen upravo zbog kriminalnih veza svoga sina. Neki mediji nagađaju da je Paju ubio sam sin Strahinja zato što mu je ovaj zlostavljao majku.