Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubica crnogorskog policajca uhapšen u Istočnoj Ilidži?

hapšenje-fup-

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo uhapsili su jučer E.M. iz Prijepolja u Srbiji, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog postojanja osnovane sumnje da je usmrtio službenika saobraćajne policije.

Ovaj muškarac se sumnjiči da je u julu ove godine u mjestu Bijelo Polje, u Crnoj Gori, vozilom udarilo policajca koji je nakon toga preminuo.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su pojasnili da je policija jučer, u mjestu Krupac, u općini Istočna Ilidža, pokušala da zaustavi vozilo “pasat”, ali je vozač nastavio kretanje.

U policijskoj potjeri vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s kolovoza.

Vozač koji je bio bez ličnih dokumenata, a u čiji se identitet sumnjalo, predstavio se policijskim službenicima kao S.P. iz Hrvatske.

Operativnim radom policijskih službenika Sektora kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo, kao i uvidom u bazu izdatih ličnih dokumenata, utvrđeno je da je ova osoba dala lažne podatke o sebi, te da je riječ o E.M. iz Prijepolja, u Srbiji, za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog postojanja osnovane sumnje da je usmrtio službenika saobraćajne policije.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teško je povrijeđen suvozač čiji su inicijali M.H., koji je nakon ukazivanja ljekarske pomoći u bolnici Istočno Sarajevo prevezen u Kliniku urgentne medicine na Koševu na dalje liječenje, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.