Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

suđenje u ljubljani

Ubica “krajiškog Ramba” saznao kaznu, ostariće iza rešetaka

mervan sljivar

Nedžad Kličić, poznat kao Krajiški Rambo, sjedio je u loži kada mu je Šljivar prišao i prvo ga tukao pištoljem, a potom ga likvidirao metkom u glavu

U Okružnom sudu u Ljubljani (Slovenija) izrečena je presuda Mervanu Šljivaru, koji je optužen za ubistvo Nedžada Kličića u septembru 2014. godine.

Sutkinja Vesna Podjed je presudila da je Šljivar kriv i poslala ga u zatvor na 30 godina. Zločin se dogodio u noći na 14. septembar 2014. godine u lokalu ”Gold” na Ostrošcu u Cazinu, a oko pola jedan poslije ponoći ušli su Šljivar i četvorica pomagača.

Nedžad Kličić, poznat kao Krajiški Rambo, sjedio je u loži kada mu je Šljivar prišao i prvo ga tukao pištoljem, a potom ga likvidirao metkom u glavu. Prema navodima, motiv je bila nemilosrdna osveta zbog Kličićevog duga u neodređenom iznosu.

Haris Gredelj, Sabahudin Ikeljić, Dragan Pavlović i Mehmed Rekić su konačno osuđeni za pomaganje Šljivaru u likvidaciji.

S druge strane, advokat optuženog Blaž Mlinar Kovačič tvrdi da su Gredelj, Ikeljić, Pavlović i Rekić lagali u Sudu u Bihaću da bi se oslobodili, a osim toga, optuženi nisu dužni govoriti istinu, tako da je krivica prešla samo na Šljivara.