Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubica u kik boksera iz zasjede ispalio sedam metaka

marko-djeric

“Nemam komentara”, izjavio je jučer advokat Jugoslav Milanović koji brani Radovana Andrića (19) zvanog Mujke, koji je osumnjičen da je u nedjeljnoj noći iz zasjede likvidirao trebinjskog kick boksera Marka Đerića (24) pred ulazom u njegovu zgradu.

Podsjetimo, nakon što je Đerić u nedjelju oko tri sata iza ponoći, kada se vraćao s posla iz jednog noćnog kluba, gdje je radio kao zaštitar, došao pred svoju zgradu, neko ga je zasuo mecima, piše Dnevni list.

Navodno se ubica sakrio iza zida zgrade preko puta koje je mladi bokser živio, a kada je ugledao svoju metu na njega je ispalio čak sedam metaka.

Toliko čahura su policajci pronašli na mjestu zločina, a kasnije je utvrđeno da je samo jedan od ispaljenih metaka pogodio boksera, ali je bio koban jer mu je probio srce.

Nešto kasnije istog dana, policajci su uhapsili mladog Andrića, koji je po pucnjavama poznat odranije, no zasad se ne zna zašto bi on ubio Đerića.

Preksinoć do kasno u noć Andrić je saslušavan u prostorijama Okružnog tužiteljstva Trebinje, a jučer mu je na Okružnom sudu određen pritvor.

“Osumnjičenom je stavljeno na teret da je dana 24. maja 2015. oko 3.25 sati u Ulici Miloša Obilića u Trebinju, naoružan automatskom puškom, sačekao oštećenog koji se vraćao svojoj kući i s više hitaca pucao u leđa oštećenog M. Đ. (1991.) i nanio mu jednu prostrijelnu ranu od koje je isti preminuo na licu mjesta”, naveli su jučer u Okružnom sudu Trebinje.

Kako se dalje navodi, pritvor Andriću je određen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni mogao uništiti, skriti ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak te i radi toga što bi, po mišljenju suda, s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Sud je Andriću dodijelio s liste po službenoj dužnosti odvjetnika Jugoslava Milanovića, no on je odlučio da neće davati izjave za medije.

Kružile su priče kako su policajci privodili više ljudi nakon Đerićeva ubistva, a Andrića su na kraju osumnjičili nakon što su dobili rezultate parafinske rukavice, što bi značilo da su na njegovim rukama nađene barutne čestice koje ukazuju da je on pucao.

Na pitanja o motivu zbog kojeg je ubio boksera, jučer niko u službenim institucijama nije mogao dati odgovor.

Poznato je kako je Andrić i ranije pravio probleme.

Svojevremeno je ošamario pomoćnicu školskog direktora u Osnovnoj školi koju je pohađao ljutit jer Uprava škole nije dopustila učenicima završnih razreda puštati muziku u školi. Ranije je zbog toga čak prijetio da će premlatiti i samog direktora. Razbijao je i prozore na školi, a poznat je i po pucnjavi na Galeriju “Veritas” u novogodišnjoj noći. Nakon što su ga tada zaštitari izbacili jer je pravio probleme, vratio se i pucao na objekt u kojem je mnoštvo mladih slavilo Novu godinu te je ranio troje ljudi. Zašto se sada okomio na poznatog sportaša i zaštitara Đerića, trebalo bi se otkriti u daljnjoj istrazi.