Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubicama i zlostavljačima dječaka Smaje Ćesira ukupno 17 i po godina zatvora

smajo_cesir_presuda_5_630296967-preview

Suđenje za ubistvo dječaka Smaje Ćesira koje se desilo u februaru 2014. godine današnjim izricanjem presuda je privedeno kraju.

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu Ena Lipa, Salih Arnautović, Emir Lipa i Munira Lipa osuđeni su na ukupno 17 godina zatvora zbog kontinuiranog zlostavljana i ubistva troipogodišnjeg dječaka.

Očuh dječaka Salih Arnautović je osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, dok je Ena Lipa, majka ubijenog Smaje, osuđena na pet i po godina zatvora.

Djed i nena dječaka, Emir i Munira Lipa, osuđeni su na po dvije i po godine zatvora.

Svi osuđeni su od decembra 2013. pa sve dok ga nisu ubili u februaru 2014. dječaka sistematski i konstantno zlostavljali zbog toga što liči na svog biološkog oca.

Podsjećamo, Ena Lipa i Salih Arnautović osuđeni su za ubistvo dječaka i već izdržavaju kazne za ubistvo od po 40 godina zatvora. Međutim, suđenje je u odnosu na gore krivična djela ponovljeno.

Prvostepena presuda Kantonalnog suda u Sarajevu donesena je 22. juna 2015. godine i tada su Ena i Salih dobili po 40 godina robije za monstruozan zločin dok su dječakovi djed i nana, Emir i Munira Lipa, zbog nasilja u porodici i nanošenja lakših tjelesnih povreda osuđeni na po dvije i po godine zatvora.