Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubicu Hazime Japić otkrio njen mobitel i SMS poruke u njemu

ubistvo-hazime-japic

Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona priveli su 55-godišnjeg Fikreta Osmančevića iz Gornje Koprive kod Cazina zbog sumnje da je u ponedjeljak ubio 46-godišnju Hazimu Japić.

U MUP-u Unsko-sanskog kantona u srijedu je održana vanredna pres-konferencija na kojoj je naglašeno da je ovo ubistvo rasvijetljeno u jako kratkom vremenu, za 24 sata, te da to pokazuje napore ovog MUP-a na rješavanju svih težih djela počinjenih posljednjih godina.

Između ostalog, policijski komesar Mujo Koričić je saopćio kako su “istražne radnje provedene na terenu“ dovele policiju do osumnjičenog koji je i uhapšen.

Fikret Osmančević je Japić ubio iz vojnog oružja, automatske puške CZ kalibra 7,63 milimetra, koja je i pronađena i bit će predmet vještačenja. Osumnjičeni je navodno tokom kriminalističke obrade sve i priznao, a istraga se vodi i protiv njegove supruge Senije Osmančević (1958) jer je pokušala prikriti dokaze, tačnije sakriti oružje iz kojeg je počinjeno ubistvo. Motiv zbog kojeg je Fikret Osmančević likvidirao Hazimu Japić za sada nije poznat. Postoje brojne spekulacije, koje trenutno niko ne može potvrditi, ali ni demantirati, piše Faktor.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Osmančević u ponedjeljak nazvao Hazimu na telefon i rekao joj gdje da se nađu. Ona je otišla na dogovoreno mjesto, da bi Osmančević u nju ispalio smrtonosne hice.

Tijelo ubijene je pronađeno nedaleko od njenog automobila, a kako se saznaje, istražitelji su na mjestu zločina pronašli i njen mobitel. Upravo na osnovu posljednjih poziva i SMS poruka policija je privodila više osoba na razgovor i na kraju su tako došli i do osumnjičenog.

Fikret Osmančević i njegova supruga su predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, gdje će biti saslušani nakon čega će se odlučiti o mjeri pritvora.