Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pucnjava u grudama

Ubijen Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990

busic

Da je Bušić ubijen potvrdio je i aktuelni predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović

U pucnjavi koja se sinoć poslije ponoći dogodila u Grudama među dvojicom ubijenih je Velimir Bušić (60), jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, javlja Klix.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Da je Bušić ubijen potvrdio je i aktuelni predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

“Nažalost, tačna je informacija. Velimir Bušić je bio dobar čovjek i ovim putem želim izraziti saućešće njegovoj porodici”, rekao je Cvitanović.

Podsjetimo, na tradicionalnoj proslavi koja se održavala povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica Sovići, muškarac je iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića.

Uz Bušića, ubijen je i Mate Grizelj (34). Kako se saznaje sve je nastalo zbog svađe unutar kafića “Zmaj”, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov‘ te pucao na više osoba od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje ranjeno. Jednom od njih je amputirana noga.