Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP USK

Ubijeni 20-godišnji migrant iz Afganistana, uhapšen 68-godišnjak iz Kulen-Vakufa

policija

Kroz istražne radnje došlo se i do osnova sumnje o počiniocu ovog krivičnog djela tako da je slobode lišen 68-godišnjak iz Kulen-Vakufa koji se nalazi u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova i u toku je kriminalistična obrada, izjavio je Šiljdedić

Migrant iz Afganistana jučer je smrtno stradao u blizini Kulen-Vakufa dok je pokušavao preći iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a jedna osoba je lišena slobode zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova USK Ale Šiljdedić.

Kako je kazao, nakon što je jučer prijavljeno djelo u Kulen-Vakufu, prilikom kojeg je jedan migrant smrtno stradao, tokom istrage je utvrđeno je da se radi o 20-godišnjaku iz Afganistana.

“Kroz istražne radnje došlo se i do osnova sumnje o počiniocu ovog krivičnog djela tako da je slobode lišen 68-godišnjak iz Kulen-Vakufa koji se nalazi u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova i u toku je kriminalistična obrada”, izjavio je Šiljdedić.

Nadležni tužilac je djelo kvalificirao kao krivično djelo ubistva.

“Kroz istragu će se doći do svih detalja u vezi ovog događaja, ali u ovom trenutku možemo potvrditi da to nije bila namjera ovog lica za koje se sumnja da je izvršilo ovo krivično djelo. Da nije bilo namjere, nego da se radi o nehatu”, dodao je Šiljdedić za AA.