Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tako je govorio Krunić

Ubijeni banjalučki biznismen: “Ja sam Bosanac, treba li da crtam?”

Slavisa_Krunic

Krunićeva životna filozofija i stavovi, prema onome što je rekao u tom intervjuu, potpuno je bila suprotna onome što zagovara i javno propagira Milorad Dodik

Slaviša Krunić jedan od najbogatijih ljudi u Banjoj Luci i u BiH, sinoć je ubijen u klasičnoj sačekuši nadomak svoje kuće u naselju Glamočani, opština Laktaši. U Krunića je ispaljeno više hitaca dok je bio u automobilu sa svojim pratiocima. Jedan je pratilac također ubijen, a drugi ranjen.

Ubijen je tom prilikom i jedan od napadača.

Krunić je bio vlasnik nekoliko firmi u Banjoj Luci, u kojima je zapošljavao više od 1.000 radnika.

Ko je i šta je bio Slaviša Krunić? Na Youtubeu smo naišli na njegov intervju dat Senadu Hadžifejzoviću na Face TV-u 2015. godine. Slučajno ili ne, u tom intervjuu Krunić je u negativnom kontekstu govorio o Miloradu Dodiku, tadašnjem predsjedniku RS, a danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Krunićeva životna filozofija i stavovi, prema onome što je rekao u tom intervjuu, potpuno je bila suprotna onome što zagovara i javno propagira Milorad Dodik.

“Ne stidim se što sam Srbin, ali ja sam Bosanac, oni kojima to smeta, oni žive u tunelu i treba im upaliti svjetlo”, govorio je tada Krunić.

Upućeni kažu da je Krunić jedan od rijetkih biznismena u Republici Srpskoj koji se godinama opirao Dodiku zbog čega mu je trpio i posao.

U depeši, koju je objavio WikiLeaks 2008. tadašnji ambasador SAD-a u BiH Charles Lewis English navodi kako je Krunić obavijestio Ambasadu SAD-a o tome kakav je odnos između njega i Dodika.

– Čuli smo optužbe da Dodik vrši pritisak na protivnike u privatnom sektoru. Slaviša Krunić, vlasnik uspješne firme Sector Security sa sjedištem u Republici Srpskoj, 16. jula nas je obavijestio da Dodikov tjelohranitelj (šef obezbjeđenja op. a.) Miloš Čubrilović i njegov kum Velibor Šotra, vrše pritisak na njega da proda svoju firmu njihovoj firmi za bezbjednost “Alpha”, napisao je tada u depeši ambasador English.

Screenshot dijela depeše upućene State Departmentu od strane Američke ambasade u BiH koju je objavio WikiLeaks

Obavezno pogledajte cijeli razgovor Hadžifejzovića i Krunića u “Centralnom dnevniku” 2015…

Krunića čekali da krene kući iz kafane, uz njega ubijen i Žarko Pavlović s Pala