Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio dvoje staraca jer je umišljao da mu bacaju crnu magiju

policija RS-MUP RS

“Vjerujem da mu se pomračio um” izjavio je Milovan Savić nakon što mu je 40-godišnji susjed Momir Tasić iz Bodežnika kod Višegrada ubio roditelje Vidoja (83) i Ljubinku (74) Savić na njihovom imanju u selu Mirilovci kod Višegrada.

Kako se doznaje, Tasić je kobnog dana najprije zapucao na Vidoja te ga je smaknuo u dvorištu, a potom je zapucao i na Ljubinku koja je stajala na kućnom pragu.

Nakon što ih je ubio, pozvao je policiju i rekao što je učinio.Inače, Tasićeva kuća je udaljena nekih 300 metara od imanja Savića koje je ubio. Sin ubijenih Savića, Milovan je ispričao kako ne zna zašto je Tasić ubio njegove roditelje.

“Nikad nismo imali nikakvih problema i družili smo se i poštovali. Nije imao nikakvog razloga da ih ubije. Vjerujem da mu se pomračio um i da je psihički obolio. Ne znam što bi drugo bilo. Nismo se svađali nikada ni radi čega. Gore imamo imanja i susjedi smo i nikad se nismo zamjerili”, rekao je Milovan jučer novinarima.

On kaže kako je Tasić kobnog dana čak pomagao njegovim roditeljima, da bi se nakon nekog vremena vratio i ubio ih.

“U ponedjeljak im je kosio livadu, a jutros (op.a. jučer ujutro) ih je ubio… To nema smisla… Ne znam šta mu je bilo”, rekao je Milovan Savić koji je jučer, čim je čuo šta se dogodilo, došao u Mirilovce.

Momir je možda podivljao od samotnog života. Živio je sa bratom i pripitomljenim vukom. U tom selu nikad nije bilo ni struje, a kamo li telefona

Postoje različite priče i spekulacije oko toga što se dogodilo u selu Mirilovci. Neki kažu kako je Momir koji je u selu živio s bratom možda podivljao od samotnog života.

“U tom selu nikad nije bilo ni struje, a kamo li telefona. O kakvoj se divljini radi svjedoči podatak da su živjeli s vukom kojeg su pripitomili. Mislim da su i oni podivljali gore” ispričao je jedan od mještana MZ Drinsko u sklopu kojeg se nalazi ovo naselje.
Drugi pak tvrde kako je Tasić ubio Vidoja i Ljubinku Savić zbog crne magije, odnosno, jer je mislio da su mu bacali čini, što potvrđuju i riječi sina ubijenih staraca.

“Čuo sam neke priče da je Tasić nešto fantazirao, da su mu drugi nešto pravili, čarali. Ali ako je tako, onda on sigurno nije pri pameti”, kratko je novinarima kazao Milovan Savić.

Kako se moglo čuti, Tasić i Savići su nekada bili prvi susjedi, dok se starci nisu preselili kod sina Milovana u Višegrad. Susjeda Verisa Vuković koja živi u selu Mirilovići kaže kako Savići i Tasić žive u blizini te kako ih je sve šokirao zločin.

“Savići žive u novoizgrađenoj kući u naselju Grad u Višegradu, a na dan ubojstva otišli su na selo obići imanje. Poznavali smo ih i bili su dobri ljudi. Znam i Tasića, on je često prolazio pored naše kuće. Šokirani smo ovim što se dogodilo i nitko ne može vjerovati što se dogodilo”, rekla je Verisa Vuković novinarima.