Crna hronika

Tužilaštvo KS

Ubistvo policajaca: Produžen pritvor Srećku Trifkoviću

28/01/2019

Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), Kantonalni sud Sarajevo (KSS) produžio je pritvor Srećku Trifkoviću (1985.) koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca – Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, te krivičnim djelom teške krađe, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Trifković je uhapšen krajem oktobra 2018. godine. On je i jedan je od optuženika u predmetu ‘Volan’ koji se vodi na Sudu BiH, a kojim je obuhvaćeno više od 20 osoba koje se terete za krađe automobila na području Sarajevskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva u periodu od 2011. do 2017. godine.

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a KS, ubijeni su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je podlegao na mjestu događaja, dok je usljed zadobijenih povreda, Vujinović preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.