Kantonalni sud u Sarajevu

Ubistvo sarajevskih policajaca: Još tri mjeseca pritvora Milošu Obradovu

stop policija1

26. oktobra 2018. godine sarajevski policajaci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su iz automatske puške na Alipašinom Polju u Sarajevu kada su spriječili pokušaj krađe Golfa 6

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvora za još tri mjeseca osumnjičenom Milošu Obradovu koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca.

– Pritvor produžen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti – izjavila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsjećamo, 26. oktobra 2018. godine sarajevski policajaci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su iz automatske puške na Alipašinom Polju u Sarajevu kada su spriječili pokušaj krađe Golfa 6.

Adis Šehović, preminuo je na licu mjesta, a Davor Vujinović zadobio je teže tjelesne povrede i preminuo je na KCUS, nakon reanimacije i bezuspješne operacije.