Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo za koje je osumnjičen Tomislav Spahović snimile nadzorne kamere

Spahovic gacice

Na jučerašnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu za dva mjeseca produžen je pritvor MMA borcu Tomislavu Spahoviću (26), u javnosti poznatom kao “bosanska zvijer”, koji se sumnjiči da je 22. aprila u Buča Potoku, pucajući u vozilo u pokretu, ubio Amila Geca (32), osuđivanog kradljivca automobila, i to zbog navodnih dugova.

Pritvor je produžen i Arlisu Nišiću zbog pomaganja, i to da je u stan prijateljice Melise Musić, inače go-go plesačice, sakrio sporni pištolj. Tužitelj Igor Dubak tražio je da ostanu iza rešetaka zbog opasnosti od bijega, što su, kako je objasnio, i činili nakon ubistva.

– Spahović je i ranije osuđivan zbog nelegalnog posjedovanja oružja, a riječ je o sportašu čiji život prat incidenti, te bi njegovo puštanje na slobodu uznemirilo javnost i dovelo do zaključka da javne osobe uživaju određene privilegije pred pravosudnim institucijama. Razlog su i dokazi koji su naknadno pribavljeni, odnosno iskazi Mirnesa Hadžića koji je bio u društvu Geca u trenutku pucnjave, iskaz Melise Musić kod koje su u stanu osumnjičeni bili prije, kao i iskaz Muamera Kokara te dvojice policajaca, naglasio je tužitelj Dubak. Dodao je kako se među dokazima nalaze i 3 DVD-a, odnosno zapisi sa sigurnosnih kamera zgrade, a na kojima su zabilježena kretanja osumnjičenih te je snimljen i trenutak ubojstva Geca, ali i ulazak Nišića u zgradu i stan Melise Musić u kojoj je ona sakrila pištolj kojim je, kako se pretpostavlja, Gec i ubijen.

– I bez dokaza mogu reći da nisu krivi. Moj branjenik je MMA borac, nema potrebe za vatrenim oružjem, razlika između njega i Geca u fizičkom smislu je ogromna. Kada je u pitanju Melisa Musić, ona je sjedila u svom stanu i nije ništa ni vidjela niti čula. Pištolj koji je pronađen u njezinom stanu bio je tu dulje vremensko razdoblje. Što ćemo ako se utvrdi da nije pucano iz tog pištolja? Onda nema ni djela. Nemamo nijednog svjedoka, kazao je odvjetnik Omar Mehmedbašić.