Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učenica iz Brčkog pretučena zbog “lajka” na Facebooku

policija-brcko-distrikta

Učenica iz Ekonomske škole u Brčkom obratila se medijima nakon što su je, kako tvrdi, tri učenice Poljoprivredne škole napale i pretukle bokserom zbog “lajka” na Facebooku.

Tvrdi kako se sve dogodilo oko 15:40 sati, protekle srijede. “Napadnuta sam u školi, tačnije ispred ureda pomoćnika direktora.

Djevojke iz Poljoprivredne brčanske škole su uletjele u masi naših učenika, krenule su prema meni i samo mi rekle: “Izađi vani odmah”.

Nisam se obazirala na njih, jer iskreno ne poznajem ih toliko da bih imala nešto pričati sa njima. Pokucala sam pomoćniku na vrata, jer sam željela ući kod njega da se uklonim od njih, ali nažalost njega nije bilo i vrata su bila zaključana.

Jedna od njih tri uhvatila me za rame, okrenula prema sebi i rekla: “Ne pravi se da me ne čuješ”. Pokušala sam pobjeći, ali nisam uspjela, jer sam u tom trenutku dobila bokser.

Krv je počela da mi ide iz usta i onako uplašena otišla sam odmah u zbornicu gdje je bilo puno profesora koji su odmah skočili da mi pomognu.

Razlog zbog čega sam napadnuta jeste taj što sam jednom od najboljih prijatelja lajkala komentar na slici. Zapravo, on je bivši dečko od jedne djevojke koja je dovela te djevojke da mene udaraju.

Iako one tvrde kako sam ja pričala svašta o njima, te kako sam ja za njih svakakva cura i sl.

Zanima me samo kako ja mogu nešto da pričam o nekom, a da ga ne poznajem? Da nikad sa tom osobom nisam imala kontakt, a kamoli šta drugo. Stvarno me to zanima. I još nisam dobila odgovor na to. Ali nema veze, samo znam da sam ja iskrena. Već sam i policiji rekla:

“Da sam nešto uradila rekla bih ja sam kriva, neka su me udarile, pričala sam svašta za njih”. Nemam namjeru da lažem. Od laži se nikad pobjeći ne može i bilo što da se dogodi sazna se kasnije ili prije. Imam odgoj od kuće za razliku od pojedinih. I naravno želim da kažem da ja imam strah da dolazim u školu.

Noćima ne spavam, još od prvog slučaja koji se dogodio prije 15 dana iskreno pod stresom sam. Zašto moji roditelji moraju strahovati kad me pošalju u školu da se meni nešto ne dogodi, da li ću kući doći sa osmijehom ili sa suzama?

Tri godine idem u ovu školu i sad treba da me ispišu iz nje zbog napaćenih cura kao što su one? Da napustim sve profesore koje volim i poštujem kao da su mi rodbina!?”, stoji u izjavi učenice Ekonomske škole iz Brčkog, koju je prenio Infobrcko.com.