Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SLučaj u Žepču

Učenik sa pištoljem u školi tražio mladića sa kojim ga je prevarila djevojka!?

Foto: SMS Žepče

Dječak je ušao u učionicu sa pištoljem i tražio momka sa kojim ga je djevojka navodno prevarila, a onda je došla i profesorica Bosanskog jezika kojoj je također prijetio

Učenik koji je pištoljem ušao u školu, pronađen je i priveden u policijsku stanicu Žepče, javljaju lokalni portali iz tog grada.

U Žepču se juče u srednjoj školi desio nesvakidašnji događaj. Učenik srednje škole došao je u školu sa pištoljem i prijetio učenicima i profesorici.

Kako 072info saznaje, uzrok prijetnje je navodno ljubavna razmirica između dječaka i njegove djevojke koja ga je prevarila, a on je htio pištoljem riješiti problem.

Dječak je ušao u učionicu sa pištoljem i tražio momka sa kojim ga je djevojka navodno prevarila, a onda je došla i profesorica Bosanskog jezika kojoj je također prijetio.

Svi učenici su bili evakuisani iz škole. Učenik koji je pištoljem ušao u školu, pronađen je i priveden u policijsku stanicu Žepče.

Zadržao ga otac

Kako je ranije javio Večernji list, učenik je u trenutku upada u školu imao pištolj s praznim okvirom.

Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK, potvrdila je kako je u 13,15 sati služba Policijske stanice Žepče od menadžmenta Srednje mješovite škole u Žepču obaviještena da je učenik na času vatrenim oružjem uputio prijetnje profesorici, nakon čega je pobjegao.

-Odmah nakon toga alarmirane su sve policijske patrole, a u međuvremenu se javio otac koji je doznao za događaj i koji nas je obavijestio da je dijete pronašao u porodičnoj kući te ga je stavio pod nadzor do dolaska policijskih službenika – navela je Alić.