bosanska krupa

Učenik tukao profesora metalnom palicom po glavi

skola

Učenik je jučer ispitan u prisustvu roditelje i još uvijek se isražuju motivi zbog čega je to uradio

Profesora historije Nazima Cucka koji je zaposlen u Javnoj ustanovi Opća gimnazija “Bosanska Krupa” jučer je pretukao učenik A.H. (17) za vrijeme malog odmora. Učenik je metalnom palicom profesora tukao po glavi, javlja Avaz.

Povrijeđeni profesor trenutno se nalazi u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, ne navodeći imena niti inicijale, potvrdio je  da se događaj desio jučer u 13.15 sati. u Općoj gimnaziji u Bosanskoj Krupi.

– Učenik drugog razreda srednje škole fizički je napao profesora, rođen 1959. godine iz Bihaća. U prostorijama učionice, a nakon toga i u školskom dvorištu, učenik je metalnom palicom udario profesora više puta u predjelu glave, nakon toga se udaljio s lica mjesta. Profesoru je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja u Bosanskoj Krupi, a nakon toga je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Konstatirane su mu lakše tjelesne povrede, ali je zadržan na posmatranju s obzirom da su povrede u predjelu glave- kazao je Šiljdedić.

Učenik je jučer ispitan u prisustvu roditelje i još uvijek se isražuju motivi zbog čega je to uradio.

– Tužilac je naredio istragu i djelo okvalifikavao kao krivično djelo nasilničko ponašanje. Predmet kojim je izvršeno djelo je pronađeno i bit će u dokaznom materijalu- napominje Šiljdedić.

U slučaj su uključeni i službenici Centra za socijalni rad.