Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učenik uhapšen zbog dojava o bombama u bihaćkim školama

bihac

Bihaćka policija je u petak zaprimila poziv, u kojem je nepoznata muška osoba saopštila da su u Srednjoj medicinskoj, Mješovitoj ekonomskoj školi i Gimnaziji postavljene eksplozivne naprave.

Na lice mjesta upućene su sve raspoložive policijske patrole koje su osigurale područje kao i evakuaciju učenika i osoblja navedenih škola. Nakon evakuacije izvršen je kontradiverzioni pregled sve tri zgrade uz podršku Jedinice policije za podršku sa službenim psima, nakon čega je konstatirano da u objektima ne postoji ništa što bi upućivalo na eksplozivnu napravu te da se radi o lažnoj dojavi.

Nakon izvršenog uviđaja uz konsultacije sa dežurnim tužiocem konstatirano je da se u opisanom događaju stiču obilježja krivičnog djela „lažno prijavljivanje“.

U poslijepodnevnim satima oko 15.00 sati slobode je lišen M. M rođen 1997. godine iz Bihaća, učenik srednje medicinske škole, a zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo te je zadržan u prostorijama polcijske stanice radi provođenja dalje kriminalističke istrage.