Učiteljici iz Prnjavora zbog prodaje marihuane tri godine zatvora

vrhovni sud RS

Vrhovni sud RS potvrdio je raniju presudu banjalučkog Okružnog suda kojom su Adi Porča iz Prnjavora i njegovih četvoro saradnika, zbog šverca narkoticima, osuđeni na ukupno 12 godina i četiri mjeseca zatvora.

Porča (34) je, dakle, pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, a ista kazna “odrezana” je i njegovoj sugrađanki Snježani Balić-Petrešin (36), učiteljici u jednoj osnovnoj školi u okolini Prnjavora, pišu Nezavisne novine.

Emir Arnaut (29) zvani Čups iz Prnjavora osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca, a Prnjavorčanin Predrag Leburić (42) zvani Lebura i Dervenćanin Alen Nakaradić (26) na po dvije godine zatvora.

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, kazala je da je presuda izrečena nakon što je vijeće odbacilo žalbe i odbrane i optužbe.

“Žalbe tužioca i branioca u ovom slučaju ocijenjene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda”, kazala je Despotovićeva.

Prema optužnici, Porča i ostali su od početka februara 2013. do januara 2014. godine na području Prnjavora i Dervente, a po prethodnim dogovorima putem mobilnih telefona, kupovali i prodavali marihuanu i spid.

“Nakon telefonskih dogovora sa uživaocima o mjestu kupoprodaje, količini i cijeni, drogu su Adi Porča i Snježana BalićPetrašin dalje prodavali sami ili zajedno sa Arnautom, Luburićem i Nakaradićem”, stajalo je u optužnici koju je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka protiv njih podiglo u proljeće prošle godine.