Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Uhapšen 20-godišnjak zbog kritvorenja dokumenata i PCR testova

hapsenje (1)

Njega su slobode lišili policijski službenici MUP-a RS, jedinice za intervencije Banjaluka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Republike Srbije

Nakon višemjesečnog bjekstva lišen je slobode Mihajlo Pavlović (2001. godište), sa područja Banjaluke, osumnjičen za krivotvorenje dokumenata i PCR testova, javlja Anadolu Agency (AA)

“Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojoj su u Banjaluci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana”, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Pavlovića.

Njega su slobode lišili policijski službenici MUP-a RS, jedinice za intervencije Banjaluka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Republike Srbije.

Pavlović je obuhvaćen istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banjaluke, koji se terete da su u stanu u tom gradu, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute konvertibilna marka (KM), dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID-19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

“Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.