MUP TK

Uhapšen 23-godišnjak u Kalesiji

policija333

Z.B. je uhapšen i priveden u službene prostorije MUP-a radi kriminalističke obrade

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, postupajući po naredbi Općinskog suda Kalesija u četvrtak su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata, zemljišta i vozila koje koristi Z.B. (1995.) iz Kalesije.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti puška, dva pištolja, okvir za pušku, 17 komada municije cal 7,62 mm, veća količina biljne i praškaste materije, folija u kojoj su bile sjemenke te 122 tablete, a sve to izgledom asociraju na opojne droge, zatim drobilica, digitalna vaga, dva mobilna telefona i novac.

Z.B. je uhapšen i priveden u službene prostorije MUP-a radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni je danas, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, saopćeno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.