FUP

Uhapšen 30-godišnjak iz Mostara zbog trgovine drogom

hapsenje-FUP

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje zadržano 24 sata

Policijski službenici Federalne uprave policije su u četvrtak, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, lišili slobode jednu osobu iz Mostara inicijala M.D. (2001.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

M.D. je lišen slobode u iznajmljenom apartmanu „Student City“ u Mostaru, koji je koristio radi pripreme i dalje prodaje opojne droge konzumentima.

U skopu tih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres apartmana koji je koristio osumnjičeni kao i njegovo putničko motorno vozilo i tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina zeljaste materija koja asocira na opojnu drogu „cannabis sativa L“, određena količina materije koja asocira na opojnu drogu „amfetamin“, digitalna vaga i drugi pribor za pripremu, pakovanje i dalju preprodaju opojne droge, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru gdje zadržano 24 sata, te je protiv nje podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz Federalne uprave policije.