Crna hronika

Sarajevo

Uhapšen 30-godišnjak, pretresom kuće i prostorija pronađeno 47 paketića droge

20/05/2020
Foto: Ilustracija

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 17 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 30 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin i digitalna vaga

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga lišili su slobode lice E.Dž., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi navedeno lice. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 17 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 30 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin i digitalna vaga.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Navedeno lice je predato u prostorije Jedinice za osuguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.