akcija grobar

Uhapšen 38-godišnji diler u Sarajevu

policija-sarajevo-noc

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

Sarajevska policija u srijedu navečer provela je akciju Grobar u kojoj je uhapšen H.G. rođen 1981. godine zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa u ulici Alipašina kod H.G. je pronađeno i oduzeto devet paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, određena suma novca koja potiče od prodaje droge i dva mobilna telefona.

– Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji navedeno lice koristi u ulici Bosanska, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 40 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Dana 21.02.2019.godine, nakon završene kriminalističke obrede, lice H.G. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.