Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milan Jašarević

Uhapšen bivši vozač Nenada Stevandića

milan jasarevic – hapsenje (1)

U MUP-u RS navode da je M. J. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa pomaganjem

Milan Jašarević, vozač u Civilnoj zaštiti RS, uhapšen je jutros u okviru predmeta ”Korona ugovori” koji se vodi protiv nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića i više osoba.

Jašarevića su, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva RS, uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS koji su ga presreli u saobraćaju i lišili slobode, piše Dnevni avaz.

– Jašarević je bio čovjek koji je, u prvim danima istrage, vozio Branislava Zeljkovića u Srbiju kada je za njim tragala policija i kada se smatralo da se nalazi u bjekstvu – rekao je izvor blizak istrazi.

U MUP-u RS navode da je M. J. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa pomaganjem.

– U toku su pretresi na više lokacija, a po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu – navode u MUP RS.

Jašarević je ranije radio u Narodnoj skupštini Republike Srpske kao vozač tadašnjeg potpredsjednika Nenada Stevandića, nakon čega je prebačen u Republičku upravu civilne zaštite. Njegovo ime u javnosti se pominjalo i pre dvije godine kada je navodno slupao službeni Nissan X-trail.