Uhapšen bračni par osumnjičen za ubistvo Dženana Memića?!

Roditelji-Dzenan-Memic-43216

Pripadnici sarajevske policije uhapsili su danas bračni par koji se tereti za nanošenje smrtonosnih povreda Dženanu Memiću iz ilidžanskog naselja Sokolović Kolonija.

Kako piše Faktor, muškarac i žena su romske nacionalnosti i trenutno se nalaze na ispitivanju u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

Oni su, navodno, istražiteljima sami priznali da su kombijem u kojem je navodno bilo i djece u Velikoj aleji udarili Memića i njegovu djevojku Alisu Mutap, te da su odmah pobjegli sa lica mjesta.

Negirali su da je došlo do tuče, te da su tupim predmetom udarili Dženana u glavu i tako ga ubili.

Međutim, ovu informaciju zasad niko zvanično ne želi potvrditi. Azra Bavčić, glasnogovornik sarajevskog tužilaštva kazala je da nema informaciju o hapšenju osumnjičenih, dok Irfan Nefić, portparol MUP-a KS nije želio komentirati ovaj slučaj.

Ovo se poklapa s izjavom jedine svjedokinje ubistva, ali ne i s rezultatima obdukcije i saznanjima porodice da je Dženan Memić ubijen tupim predmetom u glavu, te da nije imao drugih povreda po tijelu što je normalno u situaciji kada dođe do saobraćajne nesreće.

Muriz Memić, otac mladića koji je ubijen 8. februara, kazao je kako ga niko nije obavijestio o hapšenju krivaca za smrt njegovog sina.

“Ovo se nikako ne uklapa u dosadašnji tok istrage. Mislim da je ovo samo kretanje pažnje sa prave istine”, mišljenja je Memić.

Ipak, nastavak istrage će pokazati šta se tačno desilo. Podsjećamo, 22-godišnji mladić preminuo je 15. februara 2016. godine na UKCS-u od posljedica zadobijenih povreda pod još nerazjašnjenim okolnostima.