Crna hronika

Kod Busovače

Uhapšen Caner Taylan, osumnjičeni za ubistvo dvojice Zeničana

14/01/2021

Pripadnici policije ZDK i SBK pronašli su jutros u mjestu Grablje, Općina Busovača, kombi kojim je osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Zenici pobjegao s lica mjesta

Turski državljanin Caner (Fuat) Taylan, koji se sumnjiči da je jučer ujutro, u ulici Nikole Tesle u Novoj Zenici, ubio Ramiza Odobašića i Arslana Mujića, uhapšen je na području općine Busovača – potvrdila je Feni portparolka Ureda policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

– Mogu potvrditi da su pripadnici Uprave policije Srednjebosanskog kantona, na području općine Busovača, uhapsili osobu koju smo tražili. Uskoro očekujemo da će uhapšeni biti predat Upravi policije MUP-a ZDK- najavila je portparolka Alić.

Ona nije mogla potvrditi da li je uhapšeni Taylan, čiji je kombi sinoć pronađen na lokalitetu Grablje kod Busovače, eventualno imao i pomagače u skrivanju.

Ubijeni Odobašić i Mujić, navodno, bavili su se prodajom deviza pa se sumnja da je upravo prodaja deviza bila razlogom njihovog sastanka s ubicom. Policija je sinoć, uz dozvolu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, objavila i sliku osumnjičenog Taylana, koji ima prebivalište u Zenici.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.