Akcija "Aerodrom"

Uhapšen direktor agencije koji je uzimao novac od turističkih aranžmana

direktor

S.A. je osumnjičen da je prilikom prodaje turističkih aranžmana tokom 2017. i 2018. godine dobijeni novac prisvojio umjesto da ga položi na račun preduzeća u kojem je bio odgovorno lice

Policijski službenici banjalučke Policijske uprave uhapsili su danas muškarca čiji su inicijali S.A. iz Banjaluke zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja oštetio preduzeće za oko 63.000 KM.

S.A. je osumnjičen da je prilikom prodaje turističkih aranžmana tokom 2017. i 2018. godine dobijeni novac prisvojio umjesto da ga položi na račun preduzeća u kojem je bio odgovorno lice.

Na taj način je oštetio preduzeće za oko 63.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako se saznaje, uhapšen je Siniša Antić (44), direktor agencije „Ars tours“. On je novac koji je agencija uzimala za realizaciju putovanja i obaveza prema drugim agencijama zadržavao za sebe, a te oštećene agencije su kasnije novac tražile od „Ars tours“.

“Tokom istrage oduzeta je dokumentacija i saslušan veći broj lica, što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navedeno je u saopštenju.

Akcija kodnog naziva “Aerodrom” realizovana je na osnovu višemjesečne istrage koja je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U Policijskoj upravi Banjaluka navode da će dalje mjere i radnje prema uhapšenom preduzimati na osnovu instrukcije tužioca.