Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Black Tie 2"

Uhapšen direktor FUP-a!? Isak: Prije nekoliko minuta bio je u svom kabinetu, sada ne znam gdje je

Vahidin Munjić
Foto: Fokus.ba
Vahidin Munjić

Među uhapšenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić

U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Black Tie 2” uhapšeno je više od deset osoba.

Isak: Bio sam u kancelariji Munjića, sa pripadnicama SIPA-e i MUP-a KS. Obavili smo razgovor

Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva BiH, šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija. 

Nezvanično, priveden je nakon izdavanja naloga Tužilaštva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a, piše Avaz.

Ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, u izjavi za N1 nije mogao potvrditi hapšenje Munjića.

“Bio sam u prostorijama, tačnije kancelariji Munjića, sa pripadnicama SIPA-e i MUP-a KS. Obavili smo razgovor. Pitao sam da li je iko iz FUP-a lišen slobode? Rekli su mi da niko nije lišen slobode i da se trenutno rade samo  ispitivanja. Onda, nakon toga po protoklu vjerovatno neki će biti zdržani u prostorijama MUP-a KS, a potom odluku donosi Tužilaštvo BiH”, kazao je Isak za N1.

isak mup
FOTO: N1
Ramo Isak

“Niko trenutno nije lišen slobode. Ni niko od pripadnika FUP-a, niti direktor. Izuzimaju određenu dokumentaciju iz Federalne uprave policije. Prije nekoliko minuta Munjić je bio u svom kabinetu. Sada ne znam gdje je u ovom momentu. Bio je u kancelariji svojoj sa pripadnicima SIPA-e i MUP-a KS”. 

Među uhapšenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Uhapšeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu  Ibro Miladin i Dražen Čobović. Bit će uhapšeno još najmanje pet osoba. 

Hapšenja u Mostaru i Zenici

Uhapšeno je nekoliko osoba u Mostaru i Zenici, gdje pretresi i dalje traju. Specijalci Munjić, Memija i Selmanović idu u MUP KS, a ostali u SIPA-u.

U Sarajevu je uhapšen i direktor jedne privatne firme. 

  – Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol – rečeno je iz Tužilaštva BiH.