Crna hronika

Međugorje

Uhapšen instruktor vožnje zbog krivotvorenja uvjerenja o položenom vozačkom ispitu

18/03/2022
Ilustracija/Pixsell

Time je stekao protivpravnu imovinsku korist, od čega velikom broju osoba za posebne vozačke kategorije C i D što su vozači kamiona i autobusa ili im je bilo polaganje po prvi put.

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, 16. marta pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizirali operativnu akciju na području općine Čitluk, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela “krivotvorenje isprave”, “ovjeravanje neistinitog sadržaja” i “prijevare”.

Po naredbi Općinskog suda u Čapljini, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova HNK, tom prilikom su izvršili pretres na dvije lokacije, nakon čega su slobode lišili osobu inicijala I.Ć. (1986.) iz Međugorja, općina Čitluk, instruktor u autoškoli.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2016. do 2021. godine sačinio krivotvorena Uvjerenja o uspješno položenom vozačkom ispitu za vozača motornih vozila za čije izdavanje je nadležno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, te je na taj način omogućio izdavanje važeće vozačke dozvole sa krivotvorenim podacima za najmanje 69 osoba, za šta su mu oni plaćali novčane iznose od 100 do 2.000 KM. Time je stekao protivpravnu imovinsku korist, od čega velikom broju osoba za posebne vozačke kategorije C i D što su vozači kamiona i autobusa ili im je bilo polaganje po prvi put.

Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade predata Kantonalnom tužilaštvu HNK uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.