Banja Luka

Uhapšen jer je upucao konja, policija pronašla i arsenal oružja

hapsenje (1)

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice posjeduje nelegalno oružje

Policija je u Banjaluci identifikovala i uhapsila B.T. koji se sumnjiči da je u januaru ove godine ubio konja, a kod njega je ponađena i velika količina nelegalnog oružja.

B.T. se sumnjiči da je izvršio krivična djela “Mučenje i ubijanje životinja” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

“B.T. se sumnjiči da je u januaru tekuće godine u mjestu Barlovci, Banjaluka, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio konja”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice posjeduje nelegalno oružje.

“Pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, lovačka puška i lovački karabin sa pripadajućom dokumentacijom, kao i oružje za koje navedeni ne posjeduje dokumentaciju: malokalibarska puška sa optikom i prigušivačem, automatska puška, vazdušna puška, poluautomatska puška sa skraćenom cijevi i više komada municije”, navode iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po komletiranju i dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenog će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.