Crna hronika

Sarajevo

Uhapšen kradljivac 17 radijatora iz zgrade Mašinskog fakulteta

14/04/2021

Nakon završene kriminalističke obrade, A. B. je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo

Nakon krađe radijatora, razne tehničke opreme i drugih predmeta iz prostorija Mašinskog fakulteta u Sarajevu, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su, u saradnji sa policijskim službenicima Treće PU, u utorak u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, slobode lišili osobu inicijala A. B. (1992.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – tešku krađu.

Prilikom lišenja slobode od osumnjičenog je oduzeto šest radijatora, dok je u grmlju, u blizini spomenutog fakulteta, pronađeno još 11 radijatora.

Na osnovu pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje A. B. koristi u ulici Hercegovačka, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom su pronađena i oduzeta četiri radijatora, šest laptopa, veći broj uložaka brava sa ključevima, zaštitnih ukrasnih okvira cilindara, šteka, punjača, elektičnih kablova…

Nakon završene kriminalističke obrade, A. B. je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Prethodno su u vezi sa spomenutom krađom, obaviješteni – Treća PU, kao i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz tog ministarstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.