Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po nalogu Tužilaštva KS

Uhapšen Marko Trifković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Marko Trifković Žižan
Marko Trifković Žižan

Trifković je bio uhapšen 10.1.2020. godine na Palama po potjernici, nakon što je godinu dana bio u bjekstvu

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici SIPA-e lišili slobode Marka Trifkovića koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca, piše N1.

Kako je kazala Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, nakon kriminalističke obrade on će biti predat u nadležnost ovom Tužilaštvu.

Trifković je i ranije hapšen zbog ovog krivičnoga djela, a optužen je za više krivičnih djela povezanih sa krađom automobila.

Trifković je bio uhapšen 10.1.2020. godine na Palama po potjernici, nakon što je godinu dana bio u bjekstvu. Premda je tada bilo nagovještaja da bi on mogao biti ispitan o okolnostima ubistva dvojice sarajevskih policajaca, njegov advokat Dražen Zubak za N1 je potvrdio da se to nije dogodilo.

On je pred Sudom BiH optužen da je od 2011. do 2017. godine bio član organizirane kriminalne skupine koja se bavila krađom automobila, rastavljanjem vozila na dijelove i njihovom preprodajom na tržištima BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Riječ je o najvećoj akciji protiv automafije koja je provedena pod kodnim nazivom “Volan”, a u okviru koje je optuženo 27 osoba.