muptk

Uhapšen muškarac (35) koji je podmetnuo požar na džamiji u Gradačcu

pozar dzamija gradacac
Foto: Facebook/ Radio Gradačac

Gradačačku džamiju, koja je proglašena nacionalnim spomenikom BiH, jučer nešto iza 12 sati je zahvatio požar, a vatra je nanijela veliku materijalnu štetu na objektu

Policijski službenici uhapsili su muškarca koji je podmetnuo požar na džamiji Husejnija u Gradačcu, a riječ je o 35-godišnjem A. S. iz tog grada.

Kako su kazali iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, završen je uviđaj u džamiji Husejnija u Gradačcu, koji su pod nadzorom kantonalnog tužioca izvršili službenici Sektora kriminalističke policije, uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara.

“S tim u vezi, zajedničkim operativnim radom policijskih službenika na rasvjetljavanju navedenog događaja, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je A.S., rođen 1988.godine iz Gradačca počinio krivično djelo paljevina. Iz tih razloga je po nalogu postupajućeg kantonalnog tužioca isti uhapšen”, naveli su iz kantonalne policije.

Danas je u džamiji Husejniji u Gradačcu izbio požar za koji se, prema izjavama očevidaca, sumnja da je…

Posted by Radio Gradačac on Sunday, November 19, 2023

Nakon izvršene kriminalističke obrade, A.S. će u zakonski predviđenom roku, uz izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Gradačačku džamiju, koja je proglašena nacionalnim spomenikom BiH, jučer nešto iza 12 sati je zahvatio požar, a vatra je nanijela veliku materijalnu štetu na objektu. Ova vjerska građevina nedavno je i adaptirana, a u uređenom izdanju predstavljala je ukras u samom centru Gradačca.