Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen muškarac zbog dilanja droge i navođenja na prostituciju

lisice hapsenje

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić-Grad, pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva, prekjučer su u Šipovu proveli akciju “Feluga“, koja je rezultat višemjesečne istrage vođene s ciljem pronalaska dokaza za krivična djela iz oblasti suzbijanja i zloupotrebe opojnih droga i prostitucije.

-Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i navođenje na prostituciju, slobode je lišen i izvršena je kriminalistička obrada osobe D.P (1983) iz Šipova – saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

O svim okolnostima i prikupljenim saznanjima obaviješten je tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić-Grad izvršen je pretres stambenih i drugih prostorija i vozila koje koristi osumnjičena osoba.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji upućuju na izvršenje spomenutih krivičnih djela, odnosno dva mobilna telefona sa sim karticama i drugi predmeti bitni za dokazivanje krivičnih djela.

-Tokom akcije, pronađena je i oduzeta određena količina narkotičkih sredstava, saslušan veći broj svjedoka i prikupljen dovoljan broj dokaza koji upućuju da postoje osnovi sumnje da je D.P. izvršio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i “navođenje na prostituciju – naveli su u MUP-u.

Nakon završene kriminalističke obrade, po instrukciji tužioca, osoba je puštena na slobodu, a protiv nje će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za navedena krivična djela.