Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Uhapšen nakon što je pokušao podmititi policajce: “Evo, počastite se, ja žurim…”

Sarajevo: Skup podrške uredniku Face televizije Senadu Hadžifejzoviću
29.05.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Stotinjak gradjana i medijskih radnika okupilo se ispred zgrade Bosmala u kojem se nalazi Face televizija u znak podrske njenom uredniku Senadu Hadzifejzovicu i slobodi medija u BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

“Evo počastite se, ja žurim renoviram ugostiteljski objekat, nemojte ništa pisati”

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Admira Hete zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi.

Tereti se da je 3. maja 2021. godine oko 16 sati i 10 minuta u ulici Obala Isa- bega Ishakovića, prilikom zaustavljanja i kontrole pokušao podmititi policijske službenike MUP-a KS, koji su utvrdili da optuženi nije koristio sigurnosni pojas a potom i da mu je vozačka dozvola poništena.

Kada mu je rečeno da će mu biti izdat prekršajni nalog optuženi je u unutrašnjost potvrde o registraciji stavio tri novčanice u apoenima od po 50,00 KM te se policijskim službenicima obratio riječima

“Evo počastite se, ja žurim renoviram ugostiteljski objekat, nemojte ništa pisati”. Nakon toga je i lišen slobode, javlja FTV.