Crna hronika

Prijedor

Uhapšen osumnjičeni za krađu novca iz objekta Islamske zajednice Prijedoru

14/05/2021
Ilustracija

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog S. L. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo - teška krađa.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, identifikovali su i lišili slobode osobu inicijala S. L. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je 28. aprila počinilo krivično djelo – teška krađa u objektu Islamske vjerske zajednice u Prijedoru.

Kriminalističkom obradom osumnjičenog S. L. utvrđeno je da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, na način da je u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, iz objekta Islamske vjerske zajednice u Prijedoru otuđio novac.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog S. L. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo – teška krađa.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor postupaju po Akcionom planu prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda, a radi očuvanja bezbjednog stanja na području Policijske uprave – saopćeno je iz MUP-a RS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.