Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OSA ga locirala

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva sekretarice “Grateksa” na Baščaršiji

pucnjava-bascarsija

Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da će se to iskristalizirati tokom istrage

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Melise Mešić (42) priveden je te se nalazi u policijskim prostorijama, potvrđeno je Avazu iz MUP-a KS.  Uhapšen je M.K. koji je na kriminalističkoj obradi.

Mešić je zaposlena kao sekretarica u firmi “Grateks”, a ranjena je s dva hica jučer  oko osam ujutro u srcu Baščaršije, kad je krenula na posao. Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo okvalificirano je kao pokušaj ubistva.

– Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identifikovan je osumnjičeni koji se dovodi u vezu sa izvršenjem ubistva u pokušaju, te je potom lociran i uhapšen jutros u 2.15 sati na području općine Stari grad  – kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da će se to iskristalizirati tokom istrage.

U lociranju osumnjičenog učestvovali su i agenti OSA-e.

Tokom preliminarne istrage, u fokusu inspektora bila su najmanje dvojica muškaraca koji su viđeni kako istrčavaju iz obližnje kladionice, ali je utvrđeno da oni nemaju veze sa slučajem.