Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo muškarca iz Srbije u Bosanskom Brodu

lisice hapsenje

Policija u Bosanskom Brodu uhapsila je sinoć S.M. s područja te općine, zbog osnova sumnje da je počinio ubistvo.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti pod kojim je nastupila smrt R.S. iz Đakovice, u Republici Srbiji, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Bosanski Brod utvrdili su da postoji osnov sumnje da je S.M., braneći se od napada, nanio R.S. teške tjelesne povrede opasne po život.

Obdukcijom, koja je izvršena po naredbi dežurnog tužioca, kod preminulog R.S. je, između ostalog, utvrđen serijski prelom rebara i prelom grudne kosti, dok su na glavi konstatovane lakše tjelesne povrede, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza i operativnih saznanja utvrđeno je da je R.S. nožem nasrnuo na S.M. koji mu je, braneći se od napada, nanio povrede opasne po život.

Iz policije preciziraju da je S.M. zadobio lakše tjelesne povrede u dijelu glave.

Nakon izvršene kriminalističke obrade S.M. je danas zajedno s izvještajem o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Istražne radnje na rasvjetljavanju okolnosti pod kojim je, 30.novembra 2015. godine, preminuo R.S., preduzete su po naredbi Okružnog tužilaštva Doboj.