Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poznat identitet

Uhapšen viši inpektor MUP-a Kantona Sarajevo, otkrila ga Sky aplikacija

policija-sarajevo-noc

Po naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela

Pripadnici Uprave policije MUP KS uhapsili su sinoć u Sarajevu policijskog službenika ove Uprave.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Povreda tajnosti postupaka i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

Uhapšen je zbog odavanja važnih informacija, poput nedavno uhapšenog Fahrudina Gačanovića, pripadnika DKPTBiH.

Kako javlja Avaz, uhapšen je viši inspektor MUP-a KS Adis Prašović kojeg je otkrila Sky aplikacija.

Oglasili se iz policije

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija „Rez“, „Nevera“ i „Bumerang“, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su akciju kodnog naziva „Insider“, kojom prilikom su lišili slobode A.P. (1979), policijskog službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela “Povreda tajnosti postupka”, “Pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela” i “Pronevjera u službi”.

Po naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela.

Nakon lišenja slobode isti je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon kriminalističke obrade biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, još jednom potvrđuju opredijeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi, poručuju iz MUP-a KS.