Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen zbog prijetnji predsjednici Kantonalnog suda u Bihaću

policija fbih

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) danas su u Kantonalno tužilaštvo u Bihaću predali muškarca inicijala S.V.

U saopćenju MUPUSK-a se navodi da se policijskoj stanici u ponedjeljak u 11.00 sati obratila predsjednica Kantonalnog suda u Bihaću, koja je prijavila ozbiljne prijetnje od osobe inicijala S.V. (1971.) iz Bihaća.

Po njenim riječima, a kako se navodi u saopćenju, incident se dogodio dan ranije oko 10.10 sati u bihaćkom naselju Repušine, kada je prijavljeni uporedio svoje vozilo s njenim i kroz otvoreni bočni prozor joj izrekao ozbiljne prijetnje po sigurnost, pri čemu je u ruci držao pištolj.

Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici Uprave policije MUPUSK-a su u 21.00 sat slobode lišili S. V. i proveli kriminalističku obradu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Prilikom hapšenja kod S.V. je pronađen pištolj CZ model M 57, call. 7,62 mm u kojem se nalazio okvir s devet metaka i rezervni s još toliko metaka istog kalibra.

Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, S.V. je predan nadležnom tužilaštvu na postupanje, stoji u saopćenju MUPUSK-a.