Crna hronika

Tuzlanski kanton

Uhapšena četiri prevaranta, ilegalno su prikupljali humanitarnu pomoć

30/07/2020

Privedena su lica čiji su inicijali B.H, S.H, K.I. i M.S, koja su u četvrtak i petak, 23. i 24. jula, na području općine Čelić, te ranije duži vremenski period na području opština i gradova Tuzlanskog kantona i šire, sakupljala novac koristeći falsifikovane dokumente

Četiri lica sa područja grada Srebrenika privedena su u Policijsku stanicu Čelić radi kriminalsitičke obrade zbog sumnje da su duži vremenski period na području Tuzlanskog kantona skupljala novac koristeći se falsifikovanim dokumentima za prikupljanje humanitarne pomoći, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Privedena su lica čiji su inicijali B.H, S.H, K.I. i M.S, koja su u četvrtak i petak, 23. i 24. jula, na području općine Čelić, te ranije duži vremenski period na području opština i gradova Tuzlanskog kantona i šire, sakupljala novac koristeći falsifikovane dokumente.

O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnih djela falsifikovanje isprave i prevara, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeti odgovarajući izvještaj protiv navedenih lica.

Pripadnici Uprave polcije MUP-a Tuzlanskog kantona su, obavljajući aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe humanitarnog rada na području opštine Čelić, došli do saznanja da četiri lica nelegalno prikupljaju humanitarne priloge, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.